Φτιάχνω με τα παιδιά μου παραδοσιακό γιαούρτι !

Ετοιμάζουμε τα πήλινα σκεύη μας ,πρέπει να είναι καθαρά .

Ζεστένουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να φουσκώσει.

Το ρίχνουμε στα σκεύη μας,χωρις να τα κουνάμε.Είναι σημαντικό για να μην χαλάσει η κρούστα που έχει σχηματιστεί.


Αραιώνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας γιαουρτομαγιά την οποία την έχουμε κρατήσει από το προυγούμενο γιαουρτάκι μας σε μία φλιτζάνα με λίγο χλιαρό γαλατάκι.

Δοκιμάζουμε με το δαχτυλάκι μας το γάλα μας εαν το δαχτυλο μας δέχετε την θερμοκρασία,τότε αρχίζουμε προσεχτικά να περνάμε την γιαουρτομαγιά μας στο σκεύος.Εάν έχετε θερμόμετρο μπορείτε να μετρήσετε την θερμόκρασία.Η σωστή θερμοκρασία είναι στους 45 βαθμούς Κελσίου.



Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο στους 45 βαθμούς περίπου. Αν δεν έχουμε φούρνο σκεπάζουμε το σκεύος με κουβέρτα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο το λιγότερο για 4 ώρες. Προσοχή δεν μετακινούμε ούτε αναταράσσουμε το σκεύος κατά την διάρκεια αυτή.Τοποθετούμε το γιαούρτι μας σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο, το αφήνουμε για 24 ώρες χωρίς να το μετακινήσουμε.

ΕΤΟΙΜΟ !!!!!!!!!!!!!!!!






1 σχόλιο: